logo

'De smederij' van Mark van Houten, grafisch ontwerper | Friesland


even voorstellen

even voorstellen

Mijn naam is Mark van Houten. In 2006 ben ik na mijn afgeronde studie Grafisch Ontwerpen aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Kampen / Zwolle) begonnen als zelfstandig grafisch ontwerper. Eerst in Sneek en vanaf 2009 gevestigd in Boksum in een voormalige smederij. Ik werk voor commerciële en culturele bedrijven in Friesland e.o. Mijn werk is fris, helder en kleurrijk. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met de wensen van de klant.
smederij

smederij

Ons pand is gebouwd in 1859, inmiddels dus dik 150 jaar oud. Van 1859 t/m 1887 is het een openbare school geweest. Van 1887 t/m 1923 een verfwinkel en opslagplaats voor de naastgelegen bakkerij. Van 1923 t/m 1929 heeft dhr. de Boer er een smederij van gemaakt en van 1929 t/m 1983 heeft de fam. Tromp de smederij gehad. Van 1983 t/m 2009 is de smederij niet gebruikt als werkplaats. In 2009 hebben wij het woonhuis + voormalig smederij gekocht, de naam en een aantal authentieke elementen zijn bestaand gebleven.
locatie

locatie

'De Smederij' van Mark van Houten, grafisch ontwerper is gevestigd in Boksum. Dit is een rustig dorpje in Friesland ten zuidwesten van Leeuwarden. Vanuit 'De Smederij' heb ik uitzicht op de weilanden en de Sint Margriet kerk.

wat kan ik voor u betekenen


logo en huisstijl

logo en huisstijl

Een huisstijl, waaronder het logo, is de eerste indruk die een klant van uw bedrijf of werkzaamheden krijgt. Als de huisstijl er verzorgd en professioneel uitziet, verwachten ze dit ook van jouw geleverde werk en/of diensten. Na een persoonlijk gesprek ga ik aan de slag om een ontwerp te maken die bij u en het bedrijf past.
boekontwerp

boekontwerp

Een boekomslag moet de inhoud van het boek in één oogopslag vertalen. Is het boek grappig of erg spannend, dan moet dit meteen te zien zijn. Daarnaast moet het boek lekker weglezen, dus een mooie open letter met een goede interlinie en spatiëring (ruimte tussen de regels en de letters).
website ontwerp

website ontwerp

De WORDPRESS websites die ik bouw voldoen aan de huidige eisen, zodat deze op elke computer, tablet en smartphone er goed uitziet en zich aanpast aan het schermformaat (zoals deze site). Ook zijn deze websites Google-vriendelijk, hebben 'mooie' URL's en hebben zorgvuldig gekozen content. De WORDPRESS sites bouw ik zelf, dus ik ben niet afhankelijk van derden.
drukwerk

drukwerk

Van visitekaartjes, advertenties tot brochures en affiches/posters. Al deze aspecten kan ik voor u ontwerpen en drukklaar bij de drukker aanleveren.

koffie

koffie

Tijdens een lekker kopje koffie kunnen we kennis maken of weer even bijpraten.
samenwerking

samenwerking

Elk project zie ik als een samenwerking, als teamwork. Alles moet gezegd kunnen worden, eerlijkheid staat voorop.
offerte

offerte

Een offerte kunt u het best telefonisch opvragen of liever gaan we een keer om tafel. Ik kan dan meteen de essentiële informatie vergaren. De prijsopgaaf stuur ik over het algemeen per mail terug, waarin alles overzichtelijk in verwerkt is.

Publicaties