logo

Geschiedenis Vandaag

Het logo:
Het lettertype van ‘GESCHIEDENIS’ is 1 van de oudste (boek)lettertypes die omgezet zijn naar digitaal, de Garamond. De tekst ‘Vandaag’ is gezet in een hedendaags lettertype. (het contrast tussen oud en nieuw dus). De letters ‘IS’ zijn vet gedrukt. Eigenlijk staat er nu: Geschiedenis is vandaag’, dit geeft het een extra dimensie.

De gekleurde lijnen vertegenwoordigen ‘gelaagdheid’. Gelaagdheid in de site, lesmateriaal, in de materie en in de opbouw van de aarde (de geschiedenis), maar ook gelaagdheid tussen de bezoekers die gebruik kunnen maken van de website. Rood voor een sociale achtergrond, oranje voor een koningsgezinde achtergrond, blauw voor liberaal.

De website:
Geschiedenis is meer dan alleen het verleden bestuderen. Door naar het verleden te kijken duik je in een verloren wereld. Een wereld die nog niet vergaan is, want sporen uit het verleden zijn terug te vinden in het heden. Het colosseum in Rome is zo’n spoor uit het verleden. Het is meer dan een verzameling stenen. Het gebouw vertelt over de rijke historie van Italië en de betekenis van deze historie voor de rest van Europa. Historici zijn dagelijks bezig zich door het oerwoud van het verleden te bewegen om de paden bewandelbaar te maken voor de samenleving, geschiedenisgeïnteresseerden,  scholieren en studenten. Geschiedenis Vandaag en zijn team van historici en docenten doet hetzelfde. Wij zorgen ervoor dat geschiedenis als vak, verhaal en verleden toegankelijk wordt gemaakt. Van interessante geschiedverhalen, leermethoden en wetenschappelijke artikelen; Geschiedenis Vandaag heeft iedereen een stukje verleden te bieden!

Klant:Geschiedenis Vandaag
Datum: november 02, 2016