logo

Groninger Archieven Onderzoeksgids 3e druk

Inmiddels is de derde druk verschenen van de Onderzoeksgids van Groninger Archieven. Dit jaar is het thema Middenstand toegevoegd naast de thema’s: Familie, Panden, Boerderijen, Schepen en Schippers, Militairen.

Teksten en samenstelling: Albert Beuse, Frederiekje de Jongh, Jona van Keulen, Peter Riem, Harry Romijn en Sebastiaan Vos (RHC Groninger Archieven)
Correctie: Harma Rozema-Woldhuis (RHC Groninger Archieven)
Beeldredactie: Michael Hermse (RHC Groninger Archieven)
Foto binnenzijde: Marij Kloosterhof (RHC Groninger Archieven)
Plattegrond: Henk Kampen (RHC Groninger Archieven)
Ontwerp/vormgeving: Mark van Houten, grafisch ontwerper
Druk: Grafische industrie De Marne

Het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven, kortweg de Groninger Archieven, is een publieke instelling die een groot aantal archieven bewaart en toegankelijk maakt. Het omvangrijke en diverse (archief)materiaal dat we in huis hebben bevat een schat aan informatie. Maar hierin de juiste gegevens vinden is voor beginnende onderzoekers niet altijd even makkelijk. Deze gids is bedoeld als eerste kennismaking met de onderzoeksmogelijkheden in onze archieven.

Het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven is hét informatiecentrum voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. De collectie bestaat uit archieven, boeken, kranten, kaarten en tekeningen, foto’s, films, video’s en geluidsopnames, samen meer dan 27 km. Deze stukken vertellen gezamenlijk het verhaal van Groningen van de Middeleeuwen tot nu. De Groninger Archieven beheren dit materiaal en stellen het voor iedereen  beschikbaar. U kunt deze stukken op de studiezaal inzien om een antwoord te vinden op uw vragen. Een deel van de collectie staat ook op internet en kunt u daar vinden en bekijken.

RHC Groninger Archieven
Bezoekadres: Cascadeplein 4, 9726 AD Groningen
Postadres: Postbus 30040, 9700 RM Groningen

T  050 599 20 00
F  050 599 20 50
E  info@groningerarchieven.nl
W  www.groningerarchieven.nl

Klant:Groninger Archieven
Datum: oktober 08, 2014