SURVIVAL VERENIGING LEEUWARDEN ORGANISEERT ELK JAAR DE BIKKEL SURVIVALRUN VANUIT STICHTING SURVIVAL FRIESLAND

De Bikkel survivalrun is al sinds 1993 een pittige survivalrun in de bos- en waterrijke omgeving van de Groene Ster. Een survivalrun eist de nodige techniek, kracht en uithoudingsvermogen en wordt nog wel eens onderschat door hardlopers die wel van een extra uitdaging houden. De uitdaging is vaak iets teveel gevraagd, maar kan wel motiveren om serieus te gaan trainen voor deze snel groeiende sport.

IN 2018 GING DE BIKKELRUN DWARS DOOR DE BINNENSTAD VAN LEEUWARDEN TIJDENS CULTURELE HOOFDSTAD (CH2018) VAN EUROPA

Het Nederlands Kampioenschap middellange afstand (12 km) ging dwars door de binnenstad van Leeuwarden en heeft de survivalsport in Leeuwarden echt op de kaart gezet. Het was een schot in de roos met enorm veel exposure en aandacht van pers en politiek. Recruitmenthuis heeft als hoofdsponsor het stokje overgenomen van Fa. Jonker en kon zich geen betere start voorstellen.

HET KARAKTERTIEKE STADSAANZICHT VAN LEEUWARDEN WAS EEN PRACHTIGE MANIER OM DE ROUTE CHRONOLOGISCH TE VERBEELDEN

De start was bij het Fries Museum, daarna via de Waag en de grachten via de Prinsentuin langs de Oldehove. Na een noordelijke lus via het Leeuwarder Bos weer terug naar de stad langs de Achmea toren. De finish was weer bij het Fries Museum en het Gerechtsgebouw.
Aan de Bikkel survivalrun doen ongeveer 1500 deelnemers mee in verschillende categorieën, die tussen de 30 en 50 hindernissen moeten halen.