VEEL MENSEN ZIJN NIEUWSGIERIG NAAR HET VERLEDEN. ZE
WILLEN WETEN HOE HUN WOONPLAATS ER VROEGER UITZAG OF WIE HUN VOOROUDERS WAREN

Het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven, kortweg de Groninger Archieven, is een publieke instelling die een groot aantal archieven bewaart en toegankelijk maakt. Deze gids is bedoeld als eerste kennismaking met de onderzoeksmogelijkheden in onze archieven.

ER BESTAAN TALRIJKE HISTORISCHE UITGAVEN OVER HOE MEN VROEGER LEEFDE EN WERKTE

Het archief van de Groninger Archieven is in te delen in de volgende thema’s: Familie, Panden, Boerderijen, Middenstand, Schepen en Schippers en Militairen. Voor elk thema heb ik een bijpassende illustratie gemaakt, met eigen kleuren die door het hele boek herkenbaar in beeld zijn gebracht. De verwijzingen naar websites zijn duidelijk te zien door de zwarte ‘www-balken’ aan de randen van de pagina.

EEN OVERZICHTELIJKE UITGAVE DIE HULP BIEDT BIJ HET ZOEKEN NAAR DE HISTORIE

De uitgave is voorzien van een wire-O binding, ook wel een spiraalbinding of ringband genoemd. Hierdoor blijft het boekwerk makkelijk open liggen, daarnaast zitten er flappen aan het omslag, zodat je deze tussen specifieke pagina’s kunt leggen om daar de volgende keer weer verder te zoeken. De opgefriste plattegrond aan het begin van geeft een duidelijk overzicht voor de bezoeker in de studiezaal.