UITGEVERIJ BORNMEER | NOORDBOEK BRENGT PER JAAR TIENTALLEN TITELS UIT OVER FRIESLAND, KUNST, CULTUUR, NATUUR, JEUGDBOEKEN EN LITERATUUR

Al sinds 1992 is Bornmeer een gevestigde naam in de boekenwereld. Ook de Friese Pers Boekerij en Noordboek zijn onlangs onderdeel geworden van Bornmeer. Elke jaar opent Bornmeer haar deuren voor een enorme boekenmarkt, waarbij nieuwe boeken voor een zacht prijsje worden verkocht.

HET PAPIEREN BOEK IS ONVERMINDERT POPULAIR

De boekenverkoop gaat onvermindert door! Er wordt al jarenlang voorspeld dat de papieren versie van het boek zijn einde nabij is, maar het tegendeel blijkt waar. Mensen vinden het nog altijd prettig om een fysiek boek in handen te hebben en helemaal op te gaan in het boek.

DE VERTALINGEN VAN NIJNTJE ZIJN DE BEKENDSTE UITGAVES

Veel bekende Nederlanders hebben meegewerkt aan de vertalingen van Nijntje boeken. Zo heeft Daniël Lohues de Drentse versie verzorgd en Herman Finkers de Twentse. Zo maakte Gerard Cox de Rotterdamse vertaling en Tineke Blom de Hylper versie. In het Fries zijn diverse Nijntjes verschenen maar ook in Friese streektalen als het Stellingwerfs, Bildts en Anne Feddema heeft de Leewadder versie geschreven.