STICHTING SURVIVAL KOOTSTERTILLE ORGANISEERT AL SINDS 2002 EEN PITTIGE SURVIVALRUN WAAR ZO’N 1500 DEELNEMERS PER EDITIE AAN MEEDOEN

Sinds 2008 verzorg ik het ontwerp van de verschillende reclame uitingen van de Survivalrun te Kootstertille, waaronder een dikke ‘special editon’ krant, posters, routekaarten, etc. Destijds was de hoofdsponsor Wadro, daarna Biddle en sinds 2019 Stertil. Elk jaar is het weer een gigantisch evenement in Kootstertille. Ik vind het geweldig om hier onderdeel van te zijn.

EEN VEEL GESTELDE VRAAG; WAT IS DAT NOU, EEN SURVIVALRUN?

Een survivalrun is hardloopwedstrijd in natuurlijk terrein, waarin een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Het is een strijd tegen de elementen (water, kou en wind) waarbij onder andere kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn. Bij een survivalrun is het behouden van het polsbandje cruciaal. Haal je één hindernis niet, dan moet je hem inleveren en wordt je achterin de uitslag geplaatst.

ELKE SURVIVALRUN IN NEDERLAND HEEFT Z’N EIGEN UITSTRALING. DE OMGEVING, DE HINDERNISSEN EN DE OMSTANDIGHEDEN ZIJN DAARIN BEPALEND

De survivalrun in Kootsertille kenmerkt zich door dikke balken, netten, mooie natuurlijke constructies, creatieve schuiflussen, stapklompjes, een lange apenhang en vele andere prachtige hindernissen. Ondanks dat de run altijd op de tweede zondag van maart is, is het weer meestal vrij goed gezind. Soms kan het ook vreselijk koud en nat zijn, wat de run echt lood en loodzwaar maakt. Als je dan je bandje hebt behouden geeft dat toch weer wat extra glans.