BOKSUM ENERGIE(K) IS EEN ENERGIE COÖPERATIE WAARBIJ DE WINST TERUG GAAT NAAR HET DORP, IN PLAATS VAN DE GROTE COMMERCIËLE ENERGIEBEDRIJVEN

Inwoners van Boksum, maar ook anderen, kunnen via Coöperatie Boksum Energie(K) energie afnemen van Energie VanOns. Boksum Energie(k) is lid van Ús Kooperaasje die mede eigenaar is van Energie VanOns. Voor iedere klant ontvangt de coöperatie jaarlijks een financiële vergoeding van € 75,-. Dit geld zal besteed worden aan duurzame en sociale projecten in het dorp.

EEN COÖPERATIE MET 100 KLANTEN VERDIENT AL GAUW €7500,- PER JAAR. DE COÖPERATIE BESLIST DAARNA MET DE LEDEN WAAR DIT GELD AAN BESTEED WORDT

Energie VanOns is een coöperatieve energieleverancier die is opgericht om de duurzame ambities van lokale initiatieven in het Noorden te ondersteunen en versnellen. Ze zetten zich in om de transitie naar een duurzamere samenleving voor alle inwoners van Noord-Nederland mogelijk te maken. Niet van bovenaf opgelegd, maar van onderop georganiseerd.

DE HUISSTIJL BENADRUKT HET DORPSE KARAKTER EN HET FRIESE LANDSCHAP

Het Friese landschap kenmerkt zich door de weidse uitzichten waar je zomers bijna altijd wel ergens in de verte een bootzeil ziet, meerdere kerken, boerderijen, koeien, schapen en molens. Al deze elementen zijn terug te vinden in de huisstijl.